A HÁLÓ – Két leszámolás

Valós történetet olvashatnak csaknem 500 oldalon, ezúttal valódi szereplőkel és szerepekkel. Egy nagyjából egyéves időszakról (2000 őszétől 2001 nyaráig), a pokolba vezető út állomásairól. Bár 2001-et hivatalosan megbecsült kormánytagként kezdtem, rövidesen felmentettek, sőt valósággal kidobtak, kiseprűztek hivatalomból. És nem érték be ennyivel, rám kényszerítették az áldozat hálátlan szerepét.

A könyvben szereplők sokasága tűnik fel: a kormányból, az agrártárcától, a parlamenti frakciókból, általában a politikából, valamint a médiából és a “háttéremberek” világából. Sokan szövik a hálót, vesznek részt a hálóvetésben, de az álcázásban is. Közben “átrendezik” a politikai palettát, felülírják a választók akaratát.

Az eseményekről folyamatosan mesélnek, de a közvélemény ma sem érti: mi is történt? Amit sejt, nem a sulykolt verzió. – Mesésen élünk – állapítom meg, és ez most arra a meseszerű (virtuális) közegre vonatkozik, ami körülölel. Elnagyolt mesehősökkel, szeplőtlenül jókkal és ördögien gonoszakkal és persze szánalmasakkal, akik mindig rosszat akarnak és tesznek. A mesemondók csapata pedig megmondja, szükség szerint megismétli, kit minek kell tartani.

A könyvben a szereplők kiszabadulnak virtuális világukból. Sokan nyilván ennek nem örülnek: nem bújhatnak továbbra is a paravánok, kulisszák, álarcok mögé, és a mesék számukra kényelmes közegébe. Én sem örömömben írtam meg a valós történetet: magamról, rólunk, mindannyiunk kilátásairól.

A HÁLÓ - Két leszámolás

A HÁLÓ – Két leszámolás

Az olvasók javaslatára elkészült a könyv névmutatója (és tárgymutatója), ami a honlapról letölthető. Ez a bonyolultnak tűnő összefüggések megértésében is segít: a szerepek – személyenként – még világosabban kirajzolódnak, folyamatukban szemlélhetők. A névmutatóval (és a tárgymutatóval) A HÁLÓ – Két leszámolás immár mindennapi használatú kézikönyvként, sőt adattárként is forgatható.

A névmutatóban kb. 500-an szerepelnek a politika, az akkori kormány, a média, a jog, a “háttéremberek”, rokonok, “családi barátok” világából. Példaszerűen: Aczél Endre, Pálffy István Tamás Ervin, Szemán László, Szombathy Pál, Torkos Matild, Áder János, Orbán Viktor, Stumpf István, Torgyán József, Csurka István, Gyimóthy Géza, Bánk Attila, Tamás Károly, Turi-Kovács Béla, Boros Imre, Lányi Zsolt. Nagy Sándor és Keller László, Medgyessy Péter és Kovács László. Farkas Sándorné, Trombitás Zoltán, Trombitás Zoltánné, Osváth László, Bercsényi László, valamint Torgyán “informatív barátja” és Deésy Géza, Szuromi Lajos, E. T., Lisztes. Stb.

A névmutató már több helyen megjelent, a tárgymutató most válik hozzáférhetővé. A tárgymutató fogalmak és tárgykörök szerint rendszerez, több mint 800 szócikke van. Példaszerűen: agrárdiplomácia, Agrárinnovációs Kht., Agrármarketing Centrum, ATEV, barátok, Bástya és bástya, Béla király út, bilincsben, bombamerénylet, Centrum Párt, drukkerek és szurkolók, életmódnap, felmentések, fizetés (és jutalom), FKGP, Fidesz, forgatókönyv, FTC, FVM, GMS ’96, hattyúdal, Hattyúház, holland telepesek, koalíciós megállapodás, koncepciós eljárás, lehallgatás, lejáratás, letartóztatás, lift, luxusutak, megalázás, megfélemlítés, mentelmi jog, miniszterelnök vélemény Szabadiról, OTP Travel, vezérkultusz, zsarolás. Stb.

A névmutató és a tárgymutató letölthető:

A tartalomjegyzék letöltése pdf-ben
pdf A névmutató letöltése pdf-ben 
pdf A tárgymutató letöltése pdf-ben 
pdf Kitüntető koccintás Orbán Viktorral