Egy újabb tévút: tizenegymilliárd forint a világjátékokra

Ismét egy tévút: a világjátékok rendezése.  Budapest Gödöllővel pályázik a 2017. évi világjátékokra, amire 11 milliárd forint költségvetést állított össze. A főváros kétmilliárdot (eredetileg ötöt kért a rendező) biztosít Tarlós István külön keretéből (?!) , a kormány ötmilliárdot ad ugyancsak a közpénzekből. Vajon mennyi, hány milliárd megy el ebből pályázásra, makettekre,utazásokra és előkészületekre? Amikor a fővárosban állítólag semmi értelmesre nem telik. A tévút, amiben maguk sem hihetnek: a magasztos cél felpörgeti a főváros fejlesztését, holott annak magától kellene mennie. Nem a világjátékok fogják megmozgatni a gazdaságot, miközben újabb pénzeket visznek el fontos szükségletektől.

Közben a sportra sem jut elég pénz, a főváros pedig lerobbant állapotban van.  Olyan mint Bukarest volt 30 évvel ezelőtt.  Sem sport, sem infrastruktúra. A pénz meg folyik el. Nem tudható: emellett pályáznak-e még az olimpiára is, amire minimum hatmilliárd forintot akarnak.

Most is minden párt mellette van, egyhangúlag elfogadták.

A videón látható: Tarlós István, Budapest főpolgármestere (Fidesz);  Horváth Csaba önkormányzati képviselő, frakcióvezető (MSZP);  György István Budapest főpolgármester-helyettese; Fővárosi Közgyűlés ülése.

A hírekben szerepel: olimpia, világjátékok, sport, Fokváros, Moszkva, Wroclav, pályázat, Gödöllő, Budapest, nem olimpiai sportágak, 11 milliárd forint, kormány, költségvetés.

One response to “Egy újabb tévút: tizenegymilliárd forint a világjátékokra

  1. Visszajelzés: A budapesti olimpia. Ürügy vagy naivitás? | Kirekesztett véleményem - Dr. Szabadi Béla blogjaKirekesztett véleményem – Dr. Szabadi Béla blogja

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.