Bauer Tamás: Miből finanszírozzák a Ferencvárost? (videó)

Bauer: fogást keresett, nem talált. Ezért kitalált… Kódolt zsidózás?

Az alábbi videón egy interpelláció látható, aminek a Házszabály szerint el sem lett volna szabad hangzania. De Áder János, a parlament elnöke (Fidesz) nem hazudtolta meg önmagát: koalíciós partnere ellenére döntött. “Jóindulata” a mostani interpelláció elhangzásakor is megnyilvánult: a közbeordításokat a kisgazda tárca ellen fordította.

Bauer Tamás kijátszotta az antiszemitizmus kártyáját

2000. szeptember 5-én hangzott el Bauer Tamás interpellációja, amire a miniszter helyett Szabadi Béla politikai államtitkár válaszolt.

Az előzmény: nagy figyelmet és főleg ellenérzést keltett, hogy a Ferencváros pénzügyi helyzetét sikerült konszolidálni. Nem az, hogy az elődök a Fradit a megszűnés küszöbére juttatták és még el is akarták kótyavetyélni.

“Eldöntötték”, hogy az FTC megmentése törvényesen nem sikerülhetett(?!), így vált a hatalmas siker a lejáratás, majd egy konstrukciós per egyik témájává. (Boros Imre 2001 márciusi névre szóló feljelentésében azt a képtelenséget adta írásba, hogy az FVM cégei egyetlen forintot sem költhettek volna reklámra a Ferencvárosnál és hogy nem volt szükségük (?!) ilyen reklámra.)

Az FTC gazdasági igazgatója, Kácsor Attila 2001 tavaszától, miután Torgyán József lemondott az elnöki, Szabadi Béla pedig az elnökhelyettesi posztról, arra célozgatott és azzal igyekezett jó pontot szerezni, hogy a cégek szerinte nem önszántukból hirdettek. Stb.

Szakmailag csúsztatva, a reklámot a támogatással összekeverve mindent, ami egyáltalán a téma kapcsán felmerülhetett, felhasználtak ürügyként a folyamatos és durva támadásra.

E témában egyébként nem volt interpellálható a miniszter (mivel nem volt munkaköri feladata az FTC), a házelnök, Áder János közreműködésével viszont kikényszerítették, hogy mégis interpellálni lehetett. Torgyán pedig hagyta, mert szerinte remek választ tudna adni. Majd távol maradt. Viszont ajánlott egy szellemesnek gondolt mondatot a választ majd megadó Szabadi Bélának. Kérte, ezt feltétlenül mondja el.

A teremben karneváli hangulat volt: nyilván készült az ellenzék a hangulat megteremtésére és fokozására. Áder János a bekiabálásokat nem állította le, ehelyett megállítva a választ, kioktatta: no nem mást, hanem Szabadi Bélát.

Bauer Tamás felszólalása elfogult volt, még azt is ferencvárosi specialitásként állította be, hogy politikusok álltak (addig is álltak és azóta egyre többen állnak) klubok élén. A parlament ezt a válaszomat is elfogadta. (Majd ugyanazok, aki megszavazták és legfelső szinten egyeztettek a ferencvárosi reklámok kérdésében (ez utóbbiban Orbán Viktor miniszterelnök Torgyán Józseffel), Boros Imrén keresztül névre szólóan feljelentettek.

Időközben egyik mondatomat kiforgatva Bauer és az ellenzék, a holdudvarával együtt kampányba kezdett. Elővették az antiszemitizmus kártyáját és több helyen fel is jelentettek. Amikor azonban velem szemben a feljelentéseket kétségkívül elkövették, kitértek az abban foglaltakra való – legalább utólagos – állásfoglalás elől (megerősítés vagy helyreigazítás elől). Erről bővebben az A HÁLÓ – Két leszámolás c. kötetben és honlapomon olvashatnak. (Ld. pl. Bauer Tamás és a Ferencváros)

Gerő András pedig – mindenféle további alaptalan információkkal ellátva – kódolt zsidózással vádolt és elrettentő példaként beleírt az Antiszemita közbeszéd c. jelentésbe. Levelemre ő egyáltalán nem reagált.

A videón látható: Áder János képviselő, az országgyűlés elnöke (Fidesz); Bauer Tamás képviselő (SZDSZ); Szabadi Béla politikai államtitkár (FVM); Lamperth Mónika képviselő (MSZP), Szentiványi István (SZDSZ) és mások.

A felvételen szerepel, illetve abban róla említés történik: Torgyán József miniszter (FVM); Kácsor Attila (FTC); Ferencváros; FVM; közpénz; finanszírozás és egyebek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.