Hajrá bíróság, hajrá ügyészség!

Interjú a Klubrádióban arról, amiben Szabadi Béla a legilletékesebb. A politika kriminalizálásáról: háttér és motiváció. Mire számíthat az, akit kiválasztanak. Akik beszélgetnek: Andrassew Iván műsorvezető és Szabadi Béla.

A videón (slide show-n) látható: a BRFK vizsgálati osztályának és a fogdának is “otthont adó” Gyorskocsi utcai épület bejáratai, illetve az épület utcai frontja. (Ebben az épületben raboskodott Nagy Imre, de Kádár János is.)

A beszélgetésben szerepel, illetve róla említés történik: Andrassew Iván műsorvezető, Szabadi Béla; Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke, országgyűlési képviselő;  Szili Katalin, a parlament volt elnöke, országgyűlési képviselő (MSZP), Torgyán József, volt földművelésügyi miniszter, az FKGP volt elnöke; Huszár Tibor történész; Nagy Imre perbe fogott és kivégzett miniszterelnök; Kádár János, az MSZMP KB főtitkára és éveken át miniszterelnök; Boros Imre volt tárca nélküli miniszter, (emellett néhány hétig) ideiglenes FVM-miniszter; Turi András volt ügyészségi vezető; Vitéz Miklós, a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal volt vezetője; Sándor István nyugalmazott rendőr alezredes, a Papa; Molnár Csaba perbe fogott rendőr alezredes; Székely Zoltán kisgazda országgyűlési képviselő, akit zavaros körülmények között fogtak perbe és ítéltek el letöltendő büntetésre;  Kaiser Ede, akit móri gyilkosságokért ártatlanul elítéltek; Mesterházy Ernő a BKV-ügyekben letartóztatott üzletember, Demszky Gábor személyi tanácsadója; Homoki János, a HM volt politikai államtitkára (1998-2002), volt országgyűlési képviselő (FKGP);  Franco Frattini (1957-), az Európai Bizottság volt igazságügyi biztosa (2004-2008), majd, olasz külügyminiszter (jelenleg is); Jacques Barrot (1937-), az Európai Bizottság igazságügyi biztosa (2008-2010); EU; Ferencvárosi Torna Club; Strasbourg; Klubrádió; kriminalizálás;  jogok;  letartóztatás;  bilincs;  védekezés; tisztességes eljáráshoz való jog;  jogsértés; politika;  bíróság; ügyészség;  reklám stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.